Wooncomplex Jozefhof
Huisnrs. 201/238 Gouda

Nieuwtjes en Oudjes

12 maart - Binnentuin
Met de schoonmaker is een afspraak gemaakt om de tegels te reinigen. Daarna worden ze behandeld met enzym zodra het een paar dagen achtereen droog blijft. Enzym is veilig voor de planten, dakbedekking, milieu en huisdieren. Enige groene aanslag is niet te vermijden. Met het ruwer worden van de tegels worden ze ook minder glad.

7 maart - Defecte loopdeur
Reparatie blijft wat hangen bij Alldoorco, maar er wordt aan gewerkt.

7 maart - Bereikbaarheid VVE's en 'bij wie kan ik terecht' gewijzigd
Alle bewoners hebben een e-mail ontvangen met de bereikbaarheid van de de VVE's en hoe te handelen bij storingen en defecten. Het document hangt nu ook in de publicatiekast bij de brievenbussen. De WhatsApp groep Jozefhof Meldpunt is gewijzigd in Bestuurs-Berichten. Alleen het bestuur kan hier berichten plaatsen. De groep Jozefhof Reactie is ongewijzigd voor belangrijke 1e meldingen en reacties. Gemiste kranten, etc. kunnen in de andere groep.

19 jan - Nieuwe VvE beheer organisatie
U kunt voortaan bij  www.vireco.nl  terecht voor klachten over de algemene ruimtes in het gebouw. Zie ook tabblad TIPS.

19 jan - Het dak op
Dat is voorbehouden aan personeel met een veiligheidscertificaat. PV-monteurs kunnen tijdig een afspraak maken via het bestuur of via  www.vireco.nl 

3 jan - Lekkages

In Japan begon het jaar wat slechter, maar in blok 200 lekt nu de vloer onder de KPN- en DELTA-kast in de keldergang. In blok 400 is het weer het bekende waterballet. De emmers zijn weer geleegd en de vloer gezogen. De nieuwe beheerder weet ervan en heeft het doorgegeven aan de aannemer. Vesteda heeft er een expert op gezet. Storingen in de algemene ruimtes kunt u melden bij www.vireco.nl en op de WhatsApp groep Jozefhof Reactie.

18 dec - De schoorsteen
Er lijkt wat meer duidelijkheid te komen in de schoorsteen. Die schijnt geheel van Magnus Domus te zijn. Het kadaster zal de definitieve grenzen vaststellen.

8 dec - Kerst
En daar hoort een kerstboom bij die er ook dit jaar weer staat. 

8 dec - Luchtjes en erger
Zoals in het bericht van 27 maart 2023 ruikt het af en toe en hier en daar niet goed in de woningen. Om een deel van de oorzaken te vermijden zijn aanpassingen nodig in de afvoer van de WTW, die niet volgens de voorschriften was aangesloten. Recent speelde het probleem weer in hevige mate op en nu vooral in kolom N.  Het is duidelijk dat hier sprake is van een ernstig probleem met de ventilatie. De aannemer is door de vele getroffen bewoners geïnformeerd en die heeft de betreffende installateur gevraagd naar een oplossing te zoeken.

3 dec Update 7 mrt  - Alg op de binnentuintegels
Weinig zon betekent groene aanslag en als het erger wordt gladheid bij natheid. Helaas zijn sleuven frezen, zand, kalk, agressieve stoffen (ook al staat er BIO op) wegens schade aan planten, afvoerbuizen, tegels en bitumen geen optie. We gaan nu werken met speciale dooikorrels bij vorst en anti-alg op enzymbasis (dan overleven de vissen in de sloot het ook) op de ergste plekken. Mocht er draadalg ontstaan dan zal er eerst geschrobd worden. In het voorjaar een wellicht ook najaar zal er met heet water geboend worden. Daarna zal er enzym worden aangebracht. De groene kleur is seizoen afhankelijk en hoort er bij. De tegels vriezen eerder aan bij lichte vorst dan de gewone stoeptegels; er zal dus eerder gestrooid moeten worden. De dooikorrels hebben een dagenlange werking. We zoeken nog leden voor de winterploeg.

3. dec - Tuinkast
In de stallingsgarage op de laad/losplek van blok 200 is een tuinkast voor de tuincommissie geplaatst. Dit omdat de huurders die lid zijn, niet in de algemene bergruimte kunnen komen.

17 nov - Deurproblemen
Enkele brandscheidende deuren beginnen door te hangen, waardoor ze niet meer goed sluiten of open blijven staan. Als het weinig is, dan kan de TC daar wel iets aan doen. Anders zal er professionele hulp ingeroepen moeten worden.  Geef het wel door op Jozefhof Reactie en bij www.vireco.nl .

16 nov - Lift
In de lift is door het bestuur een gebruiksaanwijzing opgehangen. Dit om het gebruik van de lift enigszins te verbeteren. De slinger in de railgeleiding is bekend en wordt er t.z.t. uit gehaald.

16 nov - Scootmobiel
De eerste scootmobiel heeft zijn plek gevonden in de scootmobielruimte.

15 nov - Lekkage
De oude lekkage in de kelderbox onder de zuid-trap speelt weer op. Er wordt aan gewerkt. Naar verwachting hoeft de tuin niet weer overhoop gehaald te worden. Die is inmiddels wel opnieuw beplant. De andere geringe lekkage in de Oasenkast heeft zich nu verplaatst naar de KPN-kast. In blok 400 was het een zwembad en wordt aan herstel gewerkt.

18 okt - ''Straat''-bibliotheek-kast
In de stallingsgarage bij blok 300 staat een bibliotheekkastje waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Gelieve geen boeken of spullen op de kast te leggen. De rommeldozen op sommige parkeervakken zijn niet voor algemeen gebruik en wachten op verwijdering.

16 okt - Balkonpuien
Na bezoek van de aannemer en de leverancier van de kozijnen is besloten om bij alle 38 appartementen de balkonpui op te meten om te beoordelen waar de problemen spelen. Daarna worden de probleemgevallen aangepast. Drie ernstige gevallen worden z.s.m. aangepakt. Het probleem van de tochtende kozijnen wordt voorgelegd aan een deskundige van het garantiefonds. Update dec.: helaas is het al maanden stil van de aannemer. Update 11 dec.: de bewoners hebben een kopie van de brief van de aannemer ontvangen.

16 okt  - Gaten
Na de hevige regenval zijn er bij de hellingbaan en de noodtrap  naast de garage-ingang gaten gevallen. Die zijn gedicht door de TC en nu ook aangemeld bij de Gemeente omdat het formeel gemeentegrond is. Voor het gat bij de hellingbaan moet een structurele oplossing komen. Daar kunnen we ons geen onbereikbaarheid veroorloven. Meld aub gaten z.s.m. op Jozefhof Reactie en bij www.vireco.nl

27 sep  - Stallingsgarage scooterplekken, handzender en afspraken
Er zijn voor scooters (niet motoren) 2 geel omrande stallingsplekken in de garage gemaakt. Deze niet te reserveren plekken kunnen uitsluitend door bewoners worden benut. Vol is vol. Er is een plek voor maximaal 5 scooters en een andere plek voor maximaal 1. Borden geven de plekken aan. Zie ook het tabblad Bereikbaarheid over gebruik van de handzender en afspraken m.b.t. de stallingsgarage. Het midden van de uitrij-detectielus is nu gemarkeerd met een gele kattenoog. Als je daar met de auto boven gaat staan, werkt de UIT-knop op je handzender. Nog veel uit-rijders negeren het rode stoplicht en veel in-rijders nemen de rechtdoor-route, beide met kans op schade.

7 sep  - Liftopsluiting
Het ging lang goed, maar donderdag zat er toch iemand vast in de lift. Bij toeval kwamen we er achter voordat de brandweer rigoureuze maatregelen zou treffen. Gelukkig lukte het de liftcommissie de persoon te bevrijden.  Enkele leerpuntjes zijn meegenomen. Via de alarmknop de meldkamer waarschuwen, is voor wie in de lift zit de aangewezen route. Het duurde nog wel een paar uren voor de monteur het weer had opgelost. De goot van de liftdeur op uw eigen etage schoonhouden helpt storingen te voorkomen. Update: een paar dagen later bleek een bout van de binnendeur losgetrild; na een paar uren was het weer hersteld.

23 sep  - Burendag
Op zaterdag 23 september is de burendag voor het gehele wooncomplex gehouden. Het was weer een gezellige boel met bewoners van het gehele wooncomplex.

3 sep - Gedoe Vaanster
Het liep zo langzamerhand de spuigaten uit met de frequente warmwaterstoringen van Vaanster. Er schijnt een boel vervangen te zijn en hopelijk kan er weer naar behoefte worden gedouched. Overigens is dit geen zaak van de VvE en dien je zelf Vaanster steeds te benaderen. Schroom daar niet mee. Je kunt anderen als eerste waarschuwen op de WhatsApp groep Jozefhof reactie. Je hoeft daar niet te melden als je wel warm water hebt. Inmiddels weet iedereen dat men ook zelf Vaanster moet bellen of een e-mail sturen. Ook dat hoef je niet meer te WhatsAppen. Wat betreft de cruciale 8 uren termijn waarna de kassa gaat rinkelen: als Vaanster meldt dat het hersteld is maar je hebt nog lang geen warm water, meldt dat gewoon, want het criterium ligt bij het afnamepunt. Update1: het heeft niet veel geholpen want bijna dagelijks is er geen of lauw warm water en bepaalt Vaanster wanneer je kunt douchen? De communicatie hierover laat ook wel te wensen over. Blijf bellen. Je kunt de QR-code op de zwarte kast scannen met je mobiel.Update2: op 12 okt. schijnt weer het e.e.a. aangepast te zijn, maar regelmatig valt de voorziening toch nog uit. Update 3: op 7 mrt. Het is al weer enige tijd zoals het hoort te zijn.

10 jul - Koffie-uurtje
Iedereen is op de hoogte gebracht wanneer het koffie-uurtje plaatsvindt en anders kun je de secretaris vragen.

16 jun - Garantietermijnen en onderhoud
De aannemer wijst een aantal verzoek-tot-herstel-meldingen af omdat de garantietermijn zou zijn afgelopen. Of dat werkelijk zo is, kun je zien in de SWK bijlage die iedereen in zijn kopersportaal heeft aangetroffen. Daar staat in dat de garantietermijn 6 jaren is, met vervolgens een lijst met uitzonderingen. Overigens een goed moment op ook de uitgedeelde Woonwijzer Appartementen er eens op na te slaan, wanneer de bewoner zelf bepaalde onderhoudstaken moet uitvoeren. Zonder onderhoud wordt het aanspraak maken op garantie namelijk lastig.

13 jun - Deurproblemen
Enkele deuren van of naar de algemene ruimtes klemmen of de automatische drangers doen het niet goed meer. Reparatie is inmiddels uitgevoerd. Vraag spoed als deuren erg klemmen en met veel moeite open gaan. Ze hebben een belangrijke functie bij brand. Deurproblemen in de appartementen vallen niet onder de VvE en zijn te stellen met de draaibare scharnieren.

24 mei - Vloerverwarming nadere informatie
Er is recent meer technische informatie ontvangen van de vloerverwarming, verdelerunit en thermostaten. Op tabblad tips vind je de uitleg in een download-PDF onder alinea Thermostaat. De vloerverwarming/koeling valt niet onder de VvE.

11 apr - Instructiekaart incident
Met de Veiligheidsregio Midden-Holland is voor Jozefhof een instructiekaart Incident opgesteld die op het tabblad  veiligheid geraadpleegd kan worden. Die kaart hangt ook in de publicatiekast BG. Het is een sterk vereenvoudigde versie van de informatie op het betreffende tabblad.

28 mrt - Tocht
Update mei: Gezien de tochtproblemen bij buitenkozijnen en balkondeuren, heeft er op 
15 mei 2023 een gesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de VvE en de aannemer. Het wachten is op het verslag met behandelplan.

27 mrt - Luchtjes
Van de bouwkundige van een WTW onderhoudsbedrijf kregen we enkele tips over mogelijke oorzaken van vreemde luchtjes en tocht. Ze staan onder tabblad tips bij WTW en VENTILATIE. Weet dat openstaande ramen of balkondeuren de balansregeling ook kunnen verstoren, met ongewenste effecten tot gevolg. Update: er is een aparte WhatsApp groep om dit te melden.

25  feb - Vaanster
Iedereen heeft de nieuwe tarieven van Vaanster mogen ontvangen. We kunnen constateren dat Vaanster het maximum tarief zoals door ACM vastgesteld, hanteert, ondanks de bodemwarmte en een dak vol zonnepanelen. Inmiddels zakken de tarieven voor gas flink op de markt. Nu maar wachten of dat ook in de volgende ronde voor ons zichtbaar wordt. Voor vragen over  o.a. het voorschotbedrag kun je met hen contact opnemen.

24  feb - AED cursus
Een behoorlijk aantal bewoners heeft nu de AED cursus gevolgd, zodat iedereen met een gerust hart verder kan. Ook als je de cursus niet hebt gevolgd, kun je behulpzaam zijn met ophalen en hulpverleners opvangen.

24  feb - Voorraadkast
In de algemene bergruimte hebben we een voorraadje bouwmateriaal. Mocht er iets aan de algemene voorzieningen (zoals kozijnen en hang- en sluitwerk) stuk gaan, dan hoeven we niet nieuw te bestellen.

26 jan - Bestuursmededeling
Er zijn op drie punten enkele fietsnietjes geplaatst waartegen bezoekers hun fietsen kunnen plaatsen. Vandaar dat het niet meer nodig is dat degenen die op de fiets komen, hun fiets in de binnentuin dichtbij de ingang stallen.
Ook zijn er enkele palen geplaatst zodat het voor auto's en bestelbusjes van koeriers e.d. moeilijker is geworden om het pad Jozefhof te bereiken en te verlaten.

Laat bezoekers en leveranciers (van te voren) het volgende weten:

  • Stal geen fietsen in de binnentuin maar bij de fietsnietjes (noord-west, noord-oost en zuid-west zijde van het gebouw).
  • Aan het einde van de Dillenburgsingel is een ingang met een hellingbaan die ook geschikt is voor rollators, rolstoelen, steekwagens e.d.
  • Het pad Jozefhof is voor auto's niet te bereiken of te verlaten via het terrein van Domus Magnus. Inmiddels zijn de slagbomen in werking. Ook zijn er onlangs paaltjes geplaatst. Dus bezorgers die bij het straatnaambordje  het pad Jozefhof inrijden en de west-ingang gebruiken, dienen achteruit het pad  weer te verlaten.
  • Het is niet de bedoeling om van de Willem de Zwijgersingel via het terrein van de Savelberg naar het wooncomplex Jozefhof te rijden of omgekeerd. Dit geldt uiteraard ook voor de bewoners!

12 jan - Laadpalen
In de noordwesthoek van de garage heeft Vesteda nu 6 duo laadpalen voor e-laden laten installeren. We wachten af of ook de bezitters van alle parkeerplekken in de garage daar gebruik van kunnen maken. Gebruik van de garage door niet-bewoners is vanuit de splitsingsakte niet toegestaan. Met deze installatie lijkt de beschikbare capaciteit zo langzamerhand wel opgesoupeerd. Aan de Dillenburgsingel zijn nog 2 openbare laadpalen voorzien, volgens de bekendmakingen van de Gemeente. De betreffende installatie in de garage is voorzien van load-balancing, zodat voertuigen pas gaan laden als er voldoende capaciteit is, dus niet alvast om half zes als iedereen thuiskomt. Update 13 juni: de TC onderzoekt wat de nog resterende wensen, mogelijkheden en kosten zijn voor meer laadpalen. Update 7 mrt.: Op de komende ALV hoort u er meer over.

26 dec - Vorst en wintervoorbereiding
We zijn het haast vergeten, maar het kan sneeuwen. Daarom zijn de gereedschappen aangeschaft om de paden, trappen en hellingbanen van Jozefhof begaanbaar te houden: 1 sneeuwschuiver, 1 brede schuiver op wielen, 2 bezems, 1 strooiwagentje en een grote zandkist in de garage bij de fietsdeur. De meeste materialen staan in de garage op het rechter deel van de laad/losplaats van de hoogbouw. We vinden het best wel vreemd als men er nog fietsen tussen propt. Die gereedschappen vergen wel menskracht. Eerst maar eens kijken of dat spontaan lukt.  Opgeven voor het winterteam (dat geldt ook voor de huurders) kan via het bestuur van de VvE.

6 dec - Post
Met zoveel brievenbussen is een vergissing snel gemaakt. Die is gemakkelijk te herstellen door bij het ophalen van de post, deze even na te lopen en in de juiste bus te doen. Als er veel post niet aankomt, lijkt het toch nuttig Postnl hier eens op aan te spreken. De groep Jozefhof Reactie kan behulpzaam zijn om dit te monitoren. Postnl heeft een handige app die je vertelt dat er post of pakjes aan staan te komen. En dat melden we dan vlak na Sinterklaas….

22 nov - Liftbevrijding
Er zijn 4 bewoners gecertificeerd om personen uit de lift te bevrijden. Dat kan via de meldkamer van de lift of via het Jozefhof Reactie. Hun huisnummers staan op het publicatiebord in de hal BG. Let op dat in de kelder meestal geen mobiele communicatie mogelijk is.

22 nov - Technische commissie
Er is een technische commissie voor werkzaamheden aan de algemene ruimtes. Ze zijn alleen te bereiken via de besturen van de VvE's. Kleine beschadigingen herstellen we in eigen beheer. Dat bespaart veel geld.

15 nov - Ramen sluiten slecht
Als dat zo is, dan kun je gedurende de garantietermijn een herstelmelding bij de aannemer indienen. Zet de greep altijd eerst naar beneden voordat je de stand van het raam verandert. Anders kan het raam uit zijn scharnier wippen. Bovenin zit een pal die je dan om moet zetten om het weer goed te krijgen.

15 nov - Olie of vet op de algemene vloeren gemorst?
Kan gebeuren. Als het olie of vet betreft moet je er wel direct zand of kattenbakkorrels op doen en een dag laten intrekken. Daarna opvegen en weggooien en als het niet weg is,  www.vireco.nl waarschuwen.

15 nov - De WTW
Die grote witte kast zorgt op een efficiënte wijze voor luchtverversing. Je kunt er maar beter niet aan gaan draaien, want het is zorgvuldig ingeregeld op de woning. Bij onbalans bestaat de kans op "luchtjes" bij buren. De WTW valt niet onder de VvE.

15 nov - Thermostaten
Als de bediening van de wandthermostaten niet duidelijk is, dan helpt dit filmpje (loopt langzaam). Nachtverlaging heeft in onze woningen geen zin en is contra-efficiënt. Het kan tot 24 uur duren om de vloer opgewarmd te krijgen.

15 nov - Garage in en uit
Soms pakt het systeem de knop niet bij het uitrijden. Er staat nu een gele stip op de vloer waar de auto op moet staan. De rechter drukknop is voor uitrijden. De linker voor inrijden. Als je op de verkeerde knop drukt, duurt het een tijdje voor het systeem de andere knop accepteert. Rij niet door het rode licht en loop of fiets ook niet door het grote hek. Rij ook niet te hard, want bewoners die achter een muur parkeren zien je niet aankomen. De maximum snelheid is 5 km/u.

1 sep - Savelberg en Domus Magnus
Dit zijn privaatterreinen waar ouderen met rollator nog een ommetje maken. Het gebruik van de privaatterreinen met voertuigen is niet meer nodig en zelfs ongewenst. De Savelberg heeft aan onze kant inmiddels een bord Verboden-in-te-rijden geplaatst en snelheid beperkende hobbels.

1 sep - Luchtkwaliteit Jozefhof
Sinds eind augustus wordt het fijnstof in de buitenlucht van Jozefhof gemeten. De metingen zijn in te zien op: https://aqicn.org/station/@67849/. De kleuren geven aan of het goed of slecht is. Later komt er een aparte webpagina beschikbaar met meer informatie.

Disclaimer - Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.